onsdag 12. desember 2012

Lussekatter.

Ingen Luciafeiring uten lussekatter,så mor måtte trå til på kjøkkenet i dag også.

Denne oppskriften fant jeg på tine.no, og da fant jeg også ut at det jeg hele tiden har trodd var formen på lussekatter er feil.. Se på bildet. Altså,jeg har alltid bakt julegriser...
men de er fine de og da. :)

Du trenger:
150 g meierismør
5 dl TineMelk Hel
50 g gjær
1 g safran (evt. 1/2 ts gurkemeie)
150 g sukker
½ ts salt
2 ts kardemomme
13 dl hvetemel (ca.)

Pensling og pynt:
1 sammenvispet egg
1 dl rosiner

Slik gjør du:
Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.
Rør i sukker, salt, kardemomme, safran (evt. gurkemeie) og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.
Sett stekeovnen på 250 °C. Ta fram stekeplater som du smører eller har på bakepapir.
Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 30 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser.
Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplaten og la dem heve under plast på et lunt sted i ca. 15 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene i 5 - 8 minutter. La de avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)