søndag 20. januar 2013

Orientalsk uke.

Denne uken har jeg lagd tre gode middager med orientalske smaker.
Jeg har ikke vært i bloggverdenen i det siste,så det ble ikke tatt bilder av kokkeleringen. Men det var så godt,så jeg må dele det med dere uten bilder. :)

1) SATAYASPYD MED PEANØTTSAUS:

Peanøttsaus:
100 gr peanøtter evt ++
2 ss kokosmelk
2 fedd hvitløk
2 ss østerssaus
2 ss sweet chilisaus
1 ss brunt sukker
1 ss sesamolje
2 ts fiskesaus
1/2 ts Cajennepepper
Litt salt

Alt dette kjøres i en blender til en smidig konsistens. Hvis den blir for tykk,spe på med litt vann. For tynn,kjør på med litt ekstra peanøtter.
Smak til evt med mer salt,lime eller sukker. Litt av denne sausen skal brukes til pensling på kjøttet. Resten serveres ved siden av.

Satayaspyd:
Finhakk chili og bland kyllingkjøttdeig
(400 gr= 3-4 personer) med 1 rød chili,2 fedd med hvitløk og litt salt. Blandes godt.
Fukt hendene og klem deigen rundt sitrongress el. grillpinner. (Jeg brukte det siste.)
Legg spydene på bakepapir i en langpanne. Pensle med peanøttsaus og stek på 210 grader i ca.10 min.

Serveres med ris,resten av pranøttsausen,koriander (strø litt over risen eller kjøttet) og agurksalat.
Agurksalat:
Høvle 1 agurk med 1 stk finhakket chili,og smak til med limesaft,hvitvinseddik og brunt sukker.

Nam!!

2) KYLLINGKLUBBER/FILETER MED KOKOS OG LIME.

Sett ovnen på 200 grader.
Bland 1 boks med kokosmelk,(400 ml) 1 ts karri,litt salt,3 fedd med hvitløk i skiver,finrevet skall og saften av 1/2 lime. Del 1 stk chili i to på langs og ha den i kokossausen. Legg klubbene/filetene i en ildfast form og hell sausen over.
Stekes i 30-40 min

Wooksaus:
Finhakk 2 hvitløk og bland det med 2 ss soyasaus,4 ss sweet chilisaus,1 ss sesamolje,4 ss østerssaus,smak til med lime.

Serveres med wook og ris.

3) CHILI OG KORIANDERBAKT TORSK

Sett ovnen på 200 grader.
Finhakk 1 rød chili. Bland halvparten av chilien med 2 fedd hvitløk,halvparten av en krukke med koriander,5 ss solsikkeolje,3 ss griljermel,litt salt og pepper.
Salt fisken godt og fordel toppingen på fiskestykkene (350-400 gr torsk.)
Bak fisken i ovnen i ca.10 min.

Serveres med ris og lun salsa.

Lun salsa:
Grovhakk 3 tomater,1 løk og bland resten av den finhakkede chilien. Fres alt i 1 ss solsikkeolje til en del av vesken fordamper. Ha i 1 finsnittet vårløk. Smak til med salt,pepper og line og dryss over resten av korianderen.

2 kommentarer:

  1. hei Evy,
    så spennende. mye godt du lager. fint du deler oppskrifter med oss.
    sendte hilsen til deg via journalisten (min sønn) som intervjuet deg fredag - fra Verdalingen - men han hadde glemt overbringe den, sa han. hadde vel mye annet å tenke på....

    uansett, ønsker deg en fin ny uke.
    hilsen Tove i Dronninghuset ;-)

    SvarSlett
  2. Er du mammaen hans ja! :) Hyggelig sønn du har!
    Du må prøve disse oppskriftene. De smaker godt!
    Ha en fortsatt finfin søndag.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)